• +30 23510 42619
  • info[a]gustodairy.gr
fresenelde

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

kantaifi-me-manouri-meli-300x300Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το φύλλομε τα δάχτυλά μας να ξεχωρίσει, το χωρίζουμε στα δύο και το ραντίζουμε με το βούτυρο.

Προσοχή όμως, το βούτυρο δεν πρέπει να είναι καυτό όταν περι-χύνουμε το φύλλο, γιατί θα μας λασπώσει. Απλώνουμε το μισό σε ταψί των 28 εκατοστών και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να το στρώσουμε στον πάτο του ταψιού. Χτυπάμε το ανθότυρο και το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και το ρίχνουμε πάνω στο φύλλο.

Απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο από πάνω και το πιέζουμε ελα-φρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και για μισή ώρα.

Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλα και, όταν το γλυκό είναι χλιαρό, το περιχύνουμε με το σιρόπι

Υλικά


Για το σιρόπι